Personal training in fitness

Ik kan jou helpen om fysiek je balans te vinden. Tijdens een gratis intakegesprek kunnen we achterhalen wat jouw persoonlijke doelen en specifieke wensen zijn. Na deze anamnese stel ik een persoonlijk trainingsschema op. In mijn privé fitnessstudio werk ik per periode aan je lichaamsdoel en zorgen we er samen voor dat jij jouw eigen lichaam creëert.

Mogelijke trainingen:

  • HITT
  • Kettlebel
  • Low Impact
  • In- of outdoor
  • Hike + (Stevig doorwandelen met kracht en stretch oefeningen)
  • Krachttraining + zwemmen in privé zwembad


Tijdens een HITT-training (High Intensity Tactical Training) gebruik ik invloeden van Body Shape (mat-oefeningen), Yoga, Kettlebels, krachttraining en cardio. Dit alles om jou in een betere fysieke conditie te krijgen.

Tevens is het mogelijk om een iets langere cooling down-sessie in ons heerlijke verwarmde privé zwembad te doen of gewoon een sessie zwem/krachttraining. Met de speciale jetstream kan je oneindig veel banen trekken. Zwemmen in combinatie met krachttraining is fantastisch voor je lichaam!

Voedingsadvies

 

Heb je bepaalde lichamelijke klachten? 

We hebben natuurlijk allemaal wel eens een opgeblazen gevoel, buikpijn of een vermoeidheid maar als het chronisch is dan kan je er vast wat aan doen. Waarom zou je er mee blijven rondlopen? Weet dat we hier met orthomoleculaire voeding heel veel aan kunnen doen! 

Het is belangrijk om jouw klachten bij de wortel aan te pakken (wat is de oorzaak?) en niet aan symptoombestrijding te doen. Symptoombestrijding gebeurt meestal als je met klachten naar de reguliere geneeskunde stapt. Er wordt gekeken naar de gevolgen en vaak wordt er snel een middeltje voorgeschreven.  Pilletje hier, pilletje daar helaas.

Met de juiste voedingsstoffen en een gezonde leefstijl kun je je klachten verminderen of zelfs laten verdwijnen. In de orthomoleculaire zorg wordt er namelijk gekeken naar mogelijke tekorten/overschotten aan voedingsstoffen (vitamines en mineralen en spoor-elementen) en wat deze voor invloed hebben op jouw fysieke en mentale gezondheid.


Orthomoleculaire therapie; gezonde voeding

De verhouding van 30% sport en 70% voeding  is er een om te onthouden. Sporten is belangrijk maar zonder goede voeding kom je niet ver. Stel dat je hard traint en eigenlijk niets verandert aan verkeerde eetgewoontes (te veel, te vaak of te vet), dan zal je geen resultaat zien. Het is beter om hard te trainen, gezond te eten (veel groenten en fruit), minder suiker en minder vetten. En met iets minder calorieën zal je sowieso grotere resultaten behalen! Heel simpel eigenlijk... 

Een tijdje zal dit je lukken maar hoe houd je dit vast en pas je het toe in je leefstijl? Het is niet voor niets dat lifestyle coaches als paddenstoelen uit de grond schieten. Er is vraag naar dit soort coaches omdat mensen vaak vast zitten in een bepaalde leefstijl.

Sinds een aantal jaren ben ik erg geïnteresseerd in voeding, vooral natuurlijke voeding en kruiden en wat daar mee te doen om een ​​betere gezondheid te realiseren. De meeste mensen slikken medicijnen, en het aantal medicamenten nemen bij het ouder worden toe ... Waarom zou je elke keer als je ziek of doodmoe bent naar de dokter rennen en jezelf een pilletje of een cremetje laten voorschrijven terwijl het ook anders kan?

Infecties en aandoeningen worden vaak veroorzaakt door een tekort of een stapeling van (gif)stoffen in het lichaam.  Op een natuurlijke wijze kan er veel preventief worden gedaan aan de gezondheid. 

Gelukkig is er ook een groeiend aantal artsen geïnteresseerd in natuurlijke behandelingen en een holistische benadering van gezondheid. 

Als opgeleid orthomoleculair adviseur kan ik jou helpen!

Specialisatie: Detox

Gifstoffen nestelen zich in de vetcellen en verstoren vele processen in ons lichaam. Dit kan leiden tot onrustige darmen, chronische vermoeidheid, ontstekingen, veroudering en gewichtstoename.

Met regelmaat een detox (ontgifting) toepassen, jezelf onthouden van suiker, alcohol, vetten en meer pure voeding kan je jezelf helpen het lichaam te resetten!

Sinds 2021 mag ik mij orthomoleculair adviseur noemen met als specialisatie: detox. En met mijn eigen jarenlange ervaring met detoxen kan ik mezelf tevens ervaringsdeskundige noemen. Vanuit mijn overtuiging dat detoxen erg goed is voor de gezondheid en algehele fitheid, vind ik het heel tof om anderen hierbij te helpen en te enthousiasmeren..