Wie ben ik?

 
Sinds ik meer en meer geïnteresseerd en gespecialiseerd ben in voeding en fitness, kan ik echt zeggen dat ik me beter en sterker voel. Gedachten zitten voornamelijk in je hoofd en zijn niet gebaseerd op de waarheid. Bovendien is iedereen uniek en heeft zijn/haar eigen sterke punten. We kunnen ons eigen lichaam creëren als we gezond eten, regelmatig sporten en discipline hebben.

Het allerliefste ding dat ik doe is het organiseren en  aanbieden van retraites waarin ik mijn 3 pijlers combineer: Voeding/detox, fitness en de vakantieverhuur.

Hiernaast bied ik nu ook "weddingplanning" aan. 

40 of 50 +


De huidige 50-er is geen oudje meer zoals vroeger. In het verleden was je oud en dat is tegenwoordig wel anders bij de meesten. Althans zo is het in ieder geval zoals ik het ervaar. Ikzelf ben inmiddels ook een vijftiger, maar voel me nog steeds relatief jong. Het helpt uiteraard dat ik mijzelf goed voed en bijna dagelijks aan fitness doe.

Sporten en beweging is erg goed voor je botten. Door hoge belasting zal de botdichtheid toenemen en neemt de kans op bijvoorbeeld osteoporose af. Osteoporose is een afname van de massa en kan leiden tot broosheid en breuk van botten. Dit wil je voorkomen of in ieder geval zo lang mogelijk uitstellen!

Ook neemt de spiermassa af naarmate je ouder wordt (sarcopenie). Bij vrouwen na hun 40e zetten spieren zich langzaam om in vet. Dit zorgt ervoor dat kracht en uithoudingsvermogen achteruit gaan en dat we minder goed in ons vel komen te zitten. Het spreekt voor zich dat we dit niet willen, toch?

Fitness zorgt hoe dan ook voor:

  • mentale en fysieke balans, 
  • verhoogde weerstand, 
  • zelfvertrouwen, 
  • (veer)kracht en 
  • conditie!


Wil jij je je ook fitter en jonger voelen?